Firewall/Gateway

Firewall-Gateway

Securizați rețeaua locală și rețeaua internet

Indiferent de dimensiunea afacerii dumneavoastră, securitatea rețelei este unul dintre cele mai importante aspecte de care trebuie să țineți cont atunci când lucrați într-o rețea locală (LAN) sau pe internet. Gateway-urile și firewall-urile sunt vitale pentru detectarea și răspunsul la potențialele riscuri de securitate.

Ce este Firewall?

Firewall-ul este un dispozitiv de securitate ce are ca scop monitorizarea traficului de intrare și de ieșire din rețea. Conform unor reguli de securitate prestabilite, un firewall decide dacă permite sau blochează traficul de date. În acest scop, creează o barieră între traficul de intrare din surse externe (de exemplu, internetul) și rețeaua internă – blocând astfel traficul rău intenționat, cum ar fi virușii și hackerii.

Principalele caracteristici ale Firewall-ului: Firewall-ul protejează împotriva amenințărilor, detectează problemele de securitate și corectează falsurile pozitive.

 

Ce este Gateway?

Un gateway este un dispozitiv hardware de rețea (sau un nod de rețea) care conectează o rețea externă la o rețea gazdă. Gateway-ul este punctul de intrare și de ieșire – ceea ce înseamnă că toate datele trebuie să treacă prin gateway și să comunice cu acesta pentru a utiliza căile de rutare. Calculatoarele și routerele sunt cele mai comune gateway-uri.

Produse

Solicită ofertă

Forcepoint Secure Web Gateway

Makes the web safe for everyone, everywhere.

Solicită ofertă

McAfee® Endpoint Security Firewall

Protects your resources, and appls from attacks.

Solicită ofertă

SonicWall firewall security services

Next-Gen Firewalls & Cybersecurity Solutions

Solicită ofertă

WatchGuard Gateway AntiVirus

Network-wide protection for all users

Tipuri de Firewall

Există opt tipuri diferite de firewall-uri:

Firewall-uri de filtrare a pachetelor: Acesta este cel mai vechi și cel mai de bază tip de firewall. Acest firewall efectuează o simplă verificare a pachetelor de date care trec prin router.
Gateway-uri la nivel de circuit: Acest firewall simplu verifică protocolul de control al transmisiei (TCP) pentru a se asigura că pachetele sunt legitime.
Firewall-uri cu inspecție statică: Aceste firewall-uri încorporează atât inspecția pachetelor, cât și verificarea handshake-ului TCP.
Firewall-uri proxy: Aceste firewall-uri funcționează la nivelul aplicației pentru a filtra traficul de intrare și sunt livrate prin intermediul cloud-ului sau al unui alt dispozitiv proxy.
Firewall-uri de rețea de ultimă generație: Caracteristicile comune ale acestui tip de firewall includ inspecția în profunzime a pachetelor, verificarea handshake-ului TCP, inspecția pachetelor la nivel de suprafață și sistemele de prevenire a intruziunilor (IPS).
Firewall-uri software: Aceste firewall-uri creează o apărare în profunzime prin izolarea endpoint-urilor rețelei unele de altele.
Firewall-uri hardware: Aceste firewall-uri sunt excelente în ceea ce privește securitatea perimetrală, asigurându-se că traficul rău intenționat este interceptat înainte ca punctele finale ale rețelei să fie în pericol.
Firewall-uri cloud: Aceste firewall-uri se mai numesc și FaaS (firewall-as-a-service). Firewall-urile bazate pe cloud sunt ușor de scalat; pe măsură ce nevoile companiei dumneavoastră cresc, puteți adăuga capacitate suplimentară la serverul cloud.

Tipuri de Gateway

Gateway-ul dintr-o rețea poate fi clasificat în funcție de direcția fluxului de date și pe baza funcționalităților.

În funcție de direcția fluxului de date, gateway-ul poate fi clasificat în două categorii, cum ar fi:

Gateway-uri unidirecționale: Aceste gateway-uri permit ca datele să circule într-o singură direcție.
Gateway-uri bidirecționale: Aceste gateway-uri permit ca datele să circule în ambele direcții.


În funcție de funcționalități, gateway-ul poate fi clasificat în diferite categorii, cum ar fi: Gateway: gateway-ul de tip „dual gateway”:

Gateway de rețea: Oferă o interfață între două rețele diferite care funcționează cu protocoale diferite.
Gateway de stocare în cloud: Traduce cererile de stocare cu diferite apeluri API ale serviciilor de stocare în cloud, cum ar fi SOAP, REST etc.
Gateway IoT: Colectează datele senzorilor de la dispozitivele IoT și efectuează traducerea între diferite protocoale ale senzorilor înainte de a le trimite către rețeaua cloud.
Gateway Internet-To-Orbit: Conectează dispozitivele de pe internet la sateliții și navele spațiale care orbitează în jurul Pământului.
Gateway-uri API: Supraveghează fluxul de trafic în și dinspre servicii sau servicii web bazate pe XML