Active Directory

Active Directory

Administrare centralizată a resurselor

Ce este Active Directory?

Active Directory este o implementare a serviciilor de directoare LDAP, folosită în cadrul sistemelor de operare. Fiind o componentă importantă a infrastructurii IT, Active Directory pune la dispoziția administratorilor un mediu flexibil cu efect global pentru: asignarea permisiunilor, instalarea programelor, înnoirea securității.

Active Directory oferă o interfață comună pentru organizarea și menținerea informațiilor legate de resursele conectate la o varietate de directoare de rețea. Directoarele pot fi bazate pe sisteme  (cum ar fi sistemul de operare Windows), resurse specifice aplicației sau de rețea, cum ar fi imprimantele. Active Directory servește ca un singur magazin de date pentru acces rapid la toți utilizatorii și controlează accesul utilizatorilor pe baza politicii de securitate a directorului.

Active Directory oferă următoarele servicii de rețea:

  • Protocolul de acces ușor la director (LDAP) – Un standard deschis utilizat pentru a accesa alte servicii de director
  • Serviciu de securitate folosind principiile Secure Sockets Layer (SSL) și autentificarea bazată pe Kerberos
  • Stocarea ierarhică și internă a datelor organizaționale într-o locație centralizată pentru un acces mai rapid și o mai bună administrare a rețelei
  • Disponibilitatea datelor pe mai multe servere cu actualizări simultane pentru a oferi o scalabilitate mai bună

Active Directory in Transition: Gartner Survey Results and Analysis

Avantajele Active Directory

Personalizare: Active Directory vă permite să personalizați modul în care datele organizației dumneavoastră trebuie organizate, gestionate și planificate în funcție de nevoile companiei.

Ușor de accesat: Active Directory oferă resurse ușor de accesat, control centralizat asupra utilizatorilor, obiectelor informatice prin intermediul funcției de politică de grup Active Directory, asigurând în același timp securitatea organizațiilor.

Gestionarea resurselor: Active Directory permite administratorilor de rețea să gestioneze și să stocheze informații despre conturile de utilizator, setările computerului și resurse.

Single Sign-on: Active Directory preveded o singură autentificare pentru a permite accesul la resursele de rețea disponibile pe orice server din domeniu.

Securitate: Active Directory oferă opțiuni de securitate de nivel înalt cu capacități îmbunătățite de protecție a datelor, care ajută la protejarea afacerii dumneavoastră împotriva amenințărilor externe.

Conformitate: Active Directory oferă caracteristici puternice de securitate și conformitate, cum ar fi politicile privind parolele, criptarea datelor și auditul, care pot fi aplicate unor obiecte sau containere specifice din cadrul Active Directory Domain Services (AD DS).

Actualizare automată: Active Directory asigură un management eficient, deoarece actualizează și menține automat informațiile despre dispozitivele conectate la el, fără nicio intervenție manuală.

Gestionarea dispozitivelor: Active Directory permite, de asemenea, gestionarea eficientă a mai multor dispozitive pe zone geografice mari, deoarece actualizează și menține automat informațiile despre dispozitivele conectate la el.

Scalabilitate: Active Directory permite corporațiilor să gestioneze peste un grup mare de obiecte într-un singur container, spre deosebire de alte directoare, datorită modelului său de replicare multi-master.

Protecția datelor: Capacitățile de protecție a datelor din Active Directory împiedică vizualizarea datelor  de către utilizatori neautorizați.

Produse

Solicită ofertă

ManageEngine AD solutions

Allow IT staff to manage AD objects easily and generate instant reports at the click of a button.

Solicită ofertă

Micro Focus AD

Drive an efficient and consistent security, governance, and compliance strategy.

Solicită ofertă

Fortra AD Automation

Automate common AD change requests and simplify user nboarding/offboarding processes