Identity Access Management (IAM)

Identity Access Management (IAM)

Soluții pentru gestionarea accesului

Ce este IAM?

Gestionarea identității și a accesului (IAM) este un cadru de procese, politici și tehnologii care facilitează gestionarea identităților electronice sau digitale. Cu un cadru IAM în vigoare, managerii din domeniul tehnologiei informației (IT) pot controla accesul utilizatorilor la informațiile critice din cadrul organizațiilor lor.

Componentele IAM

La un nivel fundamental, IAM cuprinde următoarele componente:

  • modul în care persoanele sunt identificate într-un sistem ( trebuie înțeleasă diferența dintre gestionarea identității și autentificare);
  • modul în care sunt identificate rolurile într-un sistem și modul în care acestea sunt atribuite persoanelor;
  • adăugarea, eliminarea și actualizarea persoanelor și a rolurilor acestora în cadrul unui sistem;
  • atribuirea de niveluri de acces persoanelor sau grupurilor de persoane;
  • protejarea datelor sensibile din cadrul sistemului și securizarea sistemului în sine.

Produse

Solicită ofertă

ManageEngine

Securely manage the digital identities of users

Solicită ofertă

IBM Security Verify

Administering identity governance.

Solicită ofertă

Thales IAM

Build trusted identity and access management.

Solicită ofertă

Microsoft Security

Secure access to company resources.

Beneficiile IAM

Tehnologiile IAM pot fi utilizate pentru a iniția, colecta, înregistra și gestiona în mod automat identitățile utilizatorilor și permisiunile de acces aferente acestora. O organizație obține următoarele beneficii IAM:

  • Privilegiile de acces sunt acordate în conformitate cu politica, iar toate persoanele și serviciile sunt autentificate, autorizate și verificate în mod corespunzător.
  • Companiile care gestionează în mod corespunzător identitățile au un control mai mare al accesului utilizatorilor, ceea ce reduce riscul de încălcare a datelor interne și externe.
  • Automatizarea sistemelor IAM permite întreprinderilor să funcționeze mai eficient prin diminuarea efortului, timpului și banilor care ar fi necesari pentru a gestiona manual accesul la rețelele lor.
  • În ceea ce privește securitatea, utilizarea unui cadru IAM poate facilita punerea în aplicare a politicilor privind autentificarea, validarea și privilegiile utilizatorilor, precum și rezolvarea problemelor legate de creșterea numărului de privilegii.
  • Sistemele IAM ajută companiile să se conformeze mai bine reglementărilor guvernamentale, permițându-le să demonstreze că informațiile corporative nu sunt utilizate în mod abuziv. De asemenea, companiile pot demonstra că orice date necesare pentru audit pot fi puse la dispoziție la cerere.