Service desk

Service Desk

Support end users, empower technicians

Ce este Service Desk?

Un service desk IT este un centru de comunicații care oferă un punct unic de contact (SPOC) între o companie, clienții, angajații și partenerii săi de afaceri. Biroul de servicii IT oferă asistență pe parcursul întregului ciclu de viață al produsului și se asigură că toți utilizatorii primesc ajutor prompt. 

Service desks sunt concepute pentru a gestiona atât incidentele, cât și cererile de servicii. Un incident este un eveniment care are ca rezultat o întrerupere a disponibilității sau calității serviciului. Pe de altă parte, o solicitare de servicii urmărește să obțină ajutor pentru o sarcină de rutină, cum ar fi ajutarea unui utilizator să schimbe o parolă sau configurarea unui nou utilizator în sistemele de lucru.

 

Service-desk-urile oferă o gamă largă de servicii pentru a satisface nevoile întreprinderilor. Acestea se concentrează pe rezolvarea mai multor probleme în mai puține etape. Acestea permit integrarea proceselor de afaceri în infrastructura de gestionare.

ManageEngine named a Challenger in the 2022 Gartner® Magic Quadrant™ for IT Service Management Platforms

Capacități ITSM bazate pe cele mai bune practici, concepute pentru serviciul de asistență IT

Managementul incidentelor. Obțineți controlul asupra serviciului de asistență tehnică. Reduceți întreruperile, îmbunătățiți productivitatea agenților, respectați SLA-urile și gestionați întregul ciclu de viață al tichetelor dvs. IT.

Managementul problemelor. Mergeți dincolo de regimul de “pompieri”. Clasificați, analizați și rezolvați problemele. Analizați cauza principală și reduceți incidentele repetate în IT-ul dumneavoastră.

Managementul schimbării. Gestionați schimbările cu precizie. Simplificați planificarea, aprobarea și implementările cu ajutorul fluxurilor de lucru automatizate. Asigurați-vă că nu mai există modificări neautorizate sau eșuate.

Catalogul de servicii. Optimizarea furnizării serviciilor. Creați și publicați catalogul de servicii cu SLA-uri (acorduri privind nivelul de servicii) personalizate și aprobări în mai multe etape. Asigurați o mai bună satisfacție a utilizatorilor finali și o mai bună transparență pentru departamentul IT.

CMDB. Obțineți o imagine de ansamblu. Urmăriți și gestionați toate elementele de configurare și cartografiați relațiile și dependențele dintre ele. Analizați vizual impactul modificărilor și al întreruperilor pentru a lua decizii în cunoștință de cauză.

Managementul proiectelor IT. Livrarea proiectelor IT la timp. Creați proiecte, gestionați resursele și urmăriți progresul. Integrați proiectele IT cu solicitările și modificările necesare pentru a îmbunătăți furnizarea tuturor serviciilor IT.

Rapoarte. Luați decizii în baza datelor corecte. Folosiți rapoarte predefinite și personalizate pentru a obține informații corecte. Monitorizați activitatea departamentului dvs. de asistență IT folosind tablouri de bord în timp real și personalizabile.

Integrări. Colaborați cu alte sisteme IT. Bucurați-vă de o integrare completă cu software-ul care monitorizează și gestionează rețelele, aplicațiile, desktopurile și Active Directory. Obțineți ceea ce v-ați dorit dintotdeauna – vizibilitate la 360 de grade a sistemului dumneavoastră IT!

Gestionarea activelor. Simplificați gestionarea activelor. Identificați, urmăriți și gestionați activele hardware și software IT într-un singur loc. Optimizați utilizarea activelor, evitați vulnerabilitățile și asigurați conformitatea licențelor.

Produse

Solicită ofertă

ManageEngine service desk

Support end users, empower technicians

Beneficiile unui service desk

Unele dintre beneficiile cheie ale service desk-urilor includ:

O mai bună performanță operațională: Service desk standardizează procesele IT și automatizează pe cât posibil sarcinile de rutină, pentru a permite un răspuns mai rapid la incidente și operațiuni mai eficiente din punct de vedere al costurilor.

O mai bună armonizare între departamentele de business și cele de IT: Service desks reprezintă interfața dintre utilizatori, procesele de business și serviciile IT aferente. Acest lucru oferă informații valoroase despre satisfacția utilizatorilor, permițând gestionarea proactivă a problemelor și o mai bună planificare a serviciilor IT viitoare.

Creșterea productivității: Instrumentele de autoservire, bazele de cunoștințe partajate și fluxurile de lucru automatizate eficientizează furnizarea de servicii IT. Acest lucru îi ajută pe utilizatori să se întoarcă mai repede la muncă și permite personalului IT să se concentreze pe activități mai strategice. Software-ul pentru service desk poate reduce cu până la 80 % volumul de cereri ale clienților.

Gestionarea îmbunătățită a activelor IT: Serivce-desk acționează ca un hub pentru toate activele hardware și software, precum și pentru orice contracte, permițând o accesare ușoară a informațiilor, evaluarea activelor, configurarea, întreținerea etc.

O mai mare fiabilitate: Prin accelerarea rezolvării incidentelor, reducerea incidentelor și a problemelor și chiar prevenirea sau rezolvarea automată a acestora, service desk-ul menține afacerea activă și funcțională cu costuri mai mici.