Email security

Email Security

Soluții pentru fortificarea securității informației la accesarea resurselor

Ce este Email Security?

Protecția e-mailurilor este o practică de protejare a conturilor de e-mail și a comunicațiilor împotriva accesului neautorizat, pierderii sau compromiterii. Organizațiile își pot îmbunătăți poziția de securitate a e-mailurilor prin stabilirea de politici și utilizarea de instrumente de protecție împotriva amenințărilor periculoase, cum ar fi malware, spam și atacuri de phishing. Infractorii cibernetici vizează e-mailul deoarece este un punct de intrare ușor de accesat la alte conturi și dispozitive – și se bazează în mare parte pe eroarea umană. Este suficient un singur clic greșit pentru a provoca o criză de securitate pentru o întreagă organizație

Tipurile de amenințări la adresa securității email-urilor

Organizațiile se confruntă cu o serie de amenințări complexe la adresa e-mailurilor, de la preluarea conturilor și compromiterea e-mailurilor de afaceri la spear phishing și vishing. În general, amenințările prin e-mail se încadrează în aceste tipuri de grupuri:

Exfiltrarea datelor
Exfiltrarea datelor reprezintă transferul neautorizat de date dintr-o organizație, fie manual, fie prin programare rău intenționată. Gateway-urile de e-mail contribuie la asigurarea faptului că întreprinderile evită trimiterea de date sensibile fără autorizație, ceea ce ar putea duce la o scurgere de date costisitoare.

Malware
Malware este prescurtarea de la malicious software, iar scopul principal al acestuia este de a deteriora sau de a afecta calculatoarele și sistemele informatice. Printre tipurile obișnuite de malware se numără virușii, ransomware și spyware.

Spam
Spam-ul este un mesaj nesolicitat trimis în masă și fără consimțământul destinatarului. Întreprinderile folosesc e-mailurile spam în scopuri comerciale. Escrocii folosesc spam-ul pentru a răspândi programe malware, pentru a păcăli destinatarii să divulge informații sensibile sau pentru a extorca bani.

Impersonare
Furtul de identitate are loc atunci când infractorii cibernetici pretind că sunt o persoană sau o organizație de încredere pentru a obține bani sau date prin e-mail. Compromiterea e-mailurilor de afaceri este un exemplu în care un escroc se dă drept un angajat pentru a fura de la companie sau de la clienții și partenerii acesteia.

Phishing
Phishing-ul este o practică prin care se pretinde a fi o persoană sau o organizație de încredere pentru a păcăli victimele să dezvăluie informații valoroase, cum ar fi datele de autentificare și alte tipuri de date sensibile. Diferitele tipuri de phishing includ spear phishing, vishing și whaling.

Securitate pentru e-mail bazată pe cloud, cu multiple niveluri de protecție, pentru întreaga dumneavoastră companie

Beneficiile soluțiilor de email security

Întreprinderile de toate dimensiunile au înțeles că este important să acorde prioritate securității e-mailurilor. O soluție de securitate a e-mailurilor care protejează comunicarea angajaților și reduce amenințările cibernetice este importantă deoarece ajută la:

  • Protejarea mărcii, reputației și a rezultatelor unei companii. Amenințările prin e-mail pot duce la costuri devastatoare, întreruperi operaționale și alte consecințe grave.
  • Îmbunătățirea productivității. Cu o soluție robustă de securitate a e-mailurilor, întreprinderile pot reduce potențialele întreruperi ale operațiunilor și timpii de nefuncționare din cauza unui atac cibernetic. O soluție eficientă ajută echipele de securitate să eficientizeze răspunsul și să rămână în fața unor amenințări din ce în ce mai sofisticate.
  • Asigurarea conformității cu legile privind protecția datelor, cum ar fi Regulamentul general privind protecția datelor (GDPR), și ajutarea la eludarea numeroaselor costuri intangibile ale unui atac cibernetic, cum ar fi întreruperea activității, taxele legale, amenzile de reglementare.

Produse

Solicită ofertă

Bitdefender Email Security

Emil security cu multiple niveluri de protecție

Solicită ofertă

Forcepoint Email Security

Secure sensitive data against external attacks

Solicită ofertă

SonicWall Email Security

Superior protection from all threats

Solicită ofertă

Barracuda Email Security

Protect Against Email-Borne Threats

Ce măsuri puteți lua pentru a proteja email-urile Dvs?

  • Educați angajații prin cursuri de formare periodice pentru a minimiza riscul de eroare umană și pentru a se asigura că angajații – adesea considerați prima linie de apărare a companiei – înțeleg importanța securității e-mailurilor.
  • Investiți în cursuri de sensibilizare a utilizatorilor, astfel încât aceștia să învețe cum să recunoască semnele unui atac de phishing și alți indicatori ai intențiilor rău intenționate.
  • Alegeți o soluție de securitate a e-mailurilor care oferă protecție avansată împotriva amenințărilor.
  • Implementați autentificarea multifactorială (MFA) pentru a preveni compromiterea conturilor. Solicitarea utilizatorilor de a furniza mai multe modalități de a se conecta la conturi este o modalitate ușoară de a contribui la securizarea datelor organizaționale.
  • Revizuiți măsurile de  protecție împotriva atacurilor de compromitere a e-mailurilor de serviciu prin metode precum spoofing și impersonare.
  • Mutați procesele și tranzacțiile cu risc ridicat către sisteme mai bine securizate.