Data classification

Data classification

Prima linie de apărare în protejarea datelor dvs. sensibile

Ce este Data classification?

Clasificarea datelor este procesul de etichetare a datelor în funcție de tipul, sensibilitatea și valoarea lor comercială, astfel încât să se poată lua decizii în cunoștință de cauză cu privire la modul în care acestea sunt gestionate, protejate și partajate, atât în cadrul organizației, cât și în afara acesteia.

 

În fiecare zi, întreprinderile creează din ce în ce mai multe date.  Deseori, din cauza fluctuației de resurse umane, informații valoroase se află pe serverele de fișiere și în depozitele de documente, neprotejate și irecuperabile, deoarece nimeni nu știe că există și cu atât mai puțin unde să le găsească. Prin organizarea datelor în categorii, organizațiile au mai mult control, făcând datele mai ușor de localizat și de recuperat, ceea ce este deosebit de important atunci când vorbim despre gestionarea riscurilor, conformitate și securitatea datelor.

Aflați cum folosește Dow Corning soluțiile Titus pentru a proteja cele mai valoroase active ale afacerii sale - proprietatea intelectuală

De ce este necesară clasificarea datelor?

Motivul principal (dar nu singurul) pentru care organizațiile se preocupă de clasificarea datelor pe care le creează și le gestionează este acela de a se asigura că informațiile sensibile pot fi controlate. O mare parte din elaborarea unei politici de clasificare constă în înțelegerea datelor sensibile, a celor care sunt mai puțin sensibile și a celor care nu sunt sensibile. Cine ar trebui să aibă acces la aceste informații și dacă ar trebui să păstrați aceste informații, să le arhivați sau să le ștergeți.

Puteți proteja în mod adecvat doar datele pe care știți că le dețineți și de aceea clasificarea datelor este importantă. Aceasta oferă contextul pentru raportare, declanșând politicile potrivite la momentul potrivit pentru a împiedica organizația dvs. să se confrunte cu riscul unei breșe de securitate.

Produse

Solicită ofertă

Microsoft data classification

The first step to protecting your companies sensitive data

Solicită ofertă

Titus Data Classification

The foundation of your data security solution

Solicită ofertă

Boldon James

Protect your data, achieve operational excellence and fuel innovation.

Beneficiile utilizării unei soluții de Data classification

Clasificarea datelor este fundamentul unei strategii eficiente de management al informațiilor. Prin stabilirea valorii de afaceri a datelor nestructurate în momentul creării, organizațiile pot lua decizii inteligente și deliberate privind modul în care sunt gestionate aceste informații.

Implicarea utilizatorilor
Atunci când utilizatorii sunt participanți activi la măsurile de securitate, ei devin mai responsabili pentru informațiile pe care le creează. Datorită suportului în clasificarea automată, ghidată și determinată de utilizator, soluțiile de Data Classification integrează identificarea datelor și protecția informațiilor în fluxul de lucru obișnuit al utilizatorului. Acest lucru promovează o cultură a securității care permite organizațiilor să aplice politicile de guvernanță a datelor și să prevină divulgarea involuntară a acestora.

Conștientizarea securității
Soluțiile de Data classification identifică în mod clar informațiile sensibile prin aplicarea de etichete de clasificare și marcaje vizuale pe e-mailuri și documente. Pe măsură ce utilizatorii utilizează informațiile, aceștia sunt instruiți cu sfaturi interactive privind politica de confidențialitate, pentru a încuraja manipularea corectă și pentru a preveni dezvăluirea acestora către destinatari neautorizați.

Protecția datelor
Soluțiile DLP, de criptare și alte soluții de securitate perimetrală pot utiliza metadatele de clasificare pentru a determina ce informații sunt sensibile și cum trebuie protejate. Selecțiile de clasificare și alte atribute ale informațiilor pot declanșa, de asemenea, protecția automată.

Managementul retenției datelor
Soluțiie de Data Classification pot fi utilizate pentru a capta metadatele legate de păstrare pe măsură ce utilizatorii creează și trimit informații. Metadatele pot fi apoi asociate cu coduri de păstrare, astfel încât organizațiile să poată șterge în mod clar informațiile pe măsură ce acestea trec de la activ la pasiv.

Conformitate
Soluțiile de Data Classification permite organizațiilor să partajeze cu încredere informații, respectând în același timp reglementările guvernamentale și industriale. Soluțiile de Data Classification sunt utilizate de organizații pentru a respecta standarde și reglementări precum ISO 27001, NERC, HIPAA, SOX, ITAR, EAR.