MDM-EMM-UEM

MDM-EMM-UEM

Managementul dispozitivelor mobile

Evoluția managementului dispozitivelor mobile

Managementul dispozitivelor mobile în procesele și operațiunile de busines este mai important ca niciodată pentru succesul întreprinderii. Există mai multe categorii de produse care abordează problemele legate de securitatea și confidențialitatea datelor de pe dispozitivele mobile.

MDM (Gestionarea dispozitivelor mobile)

Se referă la gestionarea de la distanță a dispozitivelor, permițând utilizatorilor să efectueze anumite sarcini prescrise pe telefoanele și tabletele lor. MDM include funcții precum echiparea dispozitivelor, înregistrarea, securizarea dispozitivelor și localizarea acestora. De asemenea, ajută la ștergerea datelor în cazul în care dispozitivul este furat sau pierdut. Un instrument MDM de bază are capacitatea de a aplica politici de securitate, de a urmări inventarul și de a efectua monitorizare și raportare în timp real. Creșterea rapidă a telefoanelor inteligente, a pieței aplicațiilor mobile și nevoia de securitate a datelor au dus la crearea soluției Mobile Application Management (MAM), care a limitat gestionarea și controlul aplicațiilor de afaceri specifice. Gestionarea aplicațiilor mobile este asemănătoare cu MDM, cu excepția faptului că se aplică doar aplicațiilor specifice de pe un dispozitiv, în loc de întregul dispozitiv.

 

EMM (Enterprise Mobility Management)

EMM este combinația dintre o soluție MDM și MAM echipată cu un container securizat care păstrează datele de afacerii în siguranță. O soluție EMM, pe lângă MDM, oferă Mobile App Management, Mobile Content Management, App Wrapping și Containerization. EMM este un pachet complet de servicii care oferă securitate completă a datelor pe dispozitivele BYOD (Bring your Own Device și pe dispozitivele dedicate (denumite anterior COSU sau Corporate-Owned Single-Use) pentru întreprinderi.

UEM (Gestionarea Unificată a dispozitivelor)

Pe măsură ce tot mai multe întreprinderi devin conștiente de necesitatea de a-și proteja rețelele și de a asigura conformitatea datelor, acestea trec rapid de la MDM la soluțiile EMM. În contextul în care tehnologiile progresiste își fac loc pe piața globală, lumea se îndreaptă către soluții avansate de gestionare a mobilității, cum ar fi Unified Endpoint Management (UEM). UEM permite întreprinderilor să gestioneze toate end-point-urile, cum ar fi laptopurile, telefoanele mobile, tabletele, PC-urile, imprimantele și dispozitivele mobile, utilizând o singură soluție EMM cuprinzătoare.

Produse

Solicită ofertă

ManageEngine Endpoint Central

A Unified Endpoint Management Solution

Beneficiile UEM

Arhitectură cu o singură soluție
O platformă unică, centralizată pentru gestionarea punctelor finale vă va ajuta să evitați integrările complicate între diferite programe de pe mai multe platforme. Nu va mai fi nevoie să compilați, să comparați și să evaluați rapoarte din diferite surse.

Ușurința integrării
O platformă de gestionare unificată a terminalelor (UEM) permite organizațiilor să extindă cu ușurință politicile, aplicațiile și cadrele de lucru ale dispozitivelor, ceea ce înseamnă că dispozitivele trec de la „out-of-the-box” la utilizare mai repede și cu o mai bună fundamentare.

Contribuie la îmbunătățirea securității IT
Securitatea este una dintre preocupările principale ale oricărei organizații ale momentului. Recentele atacuri ransomware demonstrează cât de periculoase pot fi vulnerabilitățile de tip zero-day. O soluție unificată de gestionare a endpoint-urilor facilitează pentru administratorii IT urmărirea activităților suspecte în toate dispozitivele.

Vizibilitate îmbunătățită
Întreprinderile pot monitoriza inventarul, utilizarea, sistemele vulnerabile și multe altele dintr-o locație centrală cu ajutorul unui software uem. Această vizibilitate oferă nu numai oportunități de economisire a costurilor, ci și capacitatea de a depana, diagnostica și rezolva problemele de la distanță.

Mediu IT corporativ unificat
Toate avantajele unei platforme unificate de gestionare a endpoint-urilor se combină pentru a oferi cel mai mare avantaj pentru organizații: Un mediu corporativ unificat pentru a optimiza experiența în întreaga rețea.