Storage

Storage

Metode și tehnologii de stocare a datelor

Ce este Data Storage?

Stocarea datelor reprezintă ansamblul metodelor și tehnologiilor care captează și păstrează informații digitale pe suporturi de stocare electromagnetice, optice sau pe bază de siliciu. Stocarea este utilizată în birouri, centre de date, medii periferice, locații la distanță și în casele oamenilor. De asemenea, stocarea este o componentă importantă în dispozitivele mobile, cum ar fi smartphone-urile și tabletele. Consumatorii și întreprinderile recurg la stocarea datelor pentru a păstra informații, de la fotografii personale la date esențiale de business.

 

 

Primary Storage Reviews and Rating by Gartner

De ce este importantă stocarea datelor?

Odată cu apariția volumului mare de date, a aplicațiilor analitice avansate și a abundenței dispozitivelor de tip internet of things (IoT), stocarea este mai importantă ca niciodată pentru a gestiona cantitățile tot mai mari de date. De asemenea, sistemele moderne de stocare trebuie să susțină utilizarea inteligenței artificiale (AI), machine learning și a altor tehnologii de inteligență artificială pentru a analiza toate aceste date și a le valorifica la maximum.

Aplicațiile sofisticate de astăzi, analiza bazelor de date în timp real și calculul de înaltă performanță necesită, de asemenea, sisteme de stocare foarte compacte și scalabile, fie că acestea iau forma rețelelor de stocare (SAN), a sistemelor de stocare conectate la rețea (NAS) de tip scale-out și scale-up, a platformelor de stocare de obiecte sau a infrastructurilor convergente, hiperconvergente sau mixte.

Produse

Solicită ofertă

Pure Storage

Uncomplicate Data Storage, Forever

Solicită ofertă

HP data management

Data Storage

Solicită ofertă

Dell Emc

Enterprise Data Storage

Solicită ofertă

Lenovo

Data Management & Data Storage

Cum funcționează stocarea datelor?

Termenul de stocare se poate referi atât la datele stocate, cât și la sistemele hardware și software integrate utilizate pentru a capta, gestiona, securiza și prioritiza aceste date. Datele pot proveni de la aplicații, baze de date, arhive, bănci de date, arhive, copii de rezervă, dispozitive mobile sau alte surse, și pot fi stocate în incintă, în medii de calcul periferice, în instalații de colocare, pe platforme cloud sau orice combinație a acestora.

Cerințele privind capacitatea de stocare definesc cât de mult spațiu de stocare este necesar pentru a susține aceste date. De exemplu, documentele simple ar putea necesita doar kilobiți de capacitate, în timp ce fișierele grafice complexe, cum ar fi fotografiile digitale, pot ocupa mai mulți megabytes, iar un fișier video poate necesita GB de stocare.

Aplicațiile informatice enumeră în mod obișnuit cerințele minime și recomandate de capacitate necesare pentru a le rula, dar acestea oferă doar o parte din informații. Administratorii de stocare trebuie să ia în considerare, de asemenea, cât timp trebuie păstrate datele, reglementările aplicabile în materie de conformitate, dacă se utilizează tehnici de reducere a datelor, cerințele de recuperare în caz de dezastru (DR) și orice alte aspecte care pot avea impact asupra capacității.