Reduce timpul pe care atacatorii îl petrec în infrastructură după ce au compromis-o cu o detecție excepțională, un triaj rapid al incidentelor și o limitare a amenințărilor prin acțiuni de răspuns automate și ghidate.

Bitdefender, lider global în domeniul securității cibernetice, a lansat GravityZone XDR, o soluție XDR concepută pentru a oferi un context de securitate cât mai bogat, o corelare a alertelor disparate, analize complexe, un triaj rapid al incidentelor și o limitare a atacurilor prin acțiuni de răspuns automate și ghidate în întregul mediu de afaceri. Soluția oferă rapid valoare prin faptul că ajută la maximizarea eficacității echipei de securitate, îmbunătățește eficiența identificării de amenințări, reduce persistența atacatorilor în infrastructură și permite o mai mare reziliență cibernetică încă din prima zi.

„GravityZone XDR excelează în conectarea și corelarea incidentelor în timp în cadrul tuturor operațiunilor noastre și am simțit o valoare imediată. Trebuie să subliniem cât de important e beneficiul de a avea o soluție de la un singur furnizor cu capacități de detecție gata de utilizare care să identifice și să investigheze amenințări cunoscute și necunoscute, dar și care să le ofere analiștilor noștri cunoștințe despre felul în care s-a derulat un incident”, a declarat Mahmood Haq, director de securitate informatică la MyVest.

Bitdefender GravityZone XDR extinde vizibilitatea amenințărilor la nivelul infrastructurii și al aplicațiilor prin corelarea datelor și a detecțiilor de amenințări de la endpoint-uri, aplicații de productivitate, cloud, surse de identitate și date de rețea într-o structură unitară. Informațiile despre amenințări în timp real de la Bitdefender Labs și de la rețeaua globală Bitdefender de milioane de endpoint-uri, împreună cu analiza comportamentală și învățarea automată, corelează incidente disparate și conduc la luarea de decizii în cunoștință de cauză cu privire la prioritizarea alertelor, analiza cauzelor principale, limitarea amenințărilor și remedierea acestora. Prin răspunsul automatizat și ghidat, echipele de securitate pot lua rapid măsuri de remediere cu un singur clic.

Bitdefender GravityZone XDR se implementează ca o soluție SaaS sau prin intermediul serviciului Bitdefender Managed Detection and Response (MDR). În plus, este utilizat în security operations center-ul (SOC) Bitdefender, oferind analiștilor de securitate o vizibilitate și un context îmbunătățite pentru investigații mai rapide și acțiuni mai eficiente de răspuns în numele clienților serviciilor de tip MDR.

– Detectarea rapidă a amenințărilor prin corelații încrucișate – Algoritmii de corelație și detecție brevetați de Bitdefender pentru XDR se bazează pe modele matematice și de comportament al amenințărilor. Acești algoritmi sunt utilizați atât la nivel local, cât și la nivelul platformei cloud pentru a detecta amenințările avansate, etapele inițiale ale atacului și comportamentele anormale ale aplicațiilor. Echipele de securitate au acces la abilități extraordinare cu opțiuni de creare și implementare a propriilor reguli de detecție.

– Identificarea și prioritizarea automată a amenințărilor – GravityZone XDR include asistență integrată pentru incidente care analizează cauzele principale și contextul amenințărilor, combinat cu un sprijin automatizat și ghidat pentru investigarea incidentelor. Echipele de securitate de orice mărime pot vizualiza detecțiile de amenințări, pot înțelege impactul asupra operațiunilor și întreprinde acțiuni care să limiteze sau să elimine amenințările.

– Acțiuni recomandate pentru răspunsul la amenințări – GravityZone XDR oferă capabilități și recomandări integrate pentru răspunsul la amenințări. Asta reduce nevoia de resurse suplimentare și permite echipelor de securitate să vizualizeze amenințările de oriunde din organizație de la o consolă integrată pentru a răspunde mai rapid, spre deosebire de soluțiile Open XDR, care se bazează pe instrumente terțe și pe integrări pentru telemetrie și acțiuni de răspuns.

„Atacurile de securitate cibernetică de astăzi sunt adesea complexe, cu multiple fațete și lansate în mai multe etape, ceea ce face dificilă identificarea și stoparea lor de către echipele de securitate, în special pentru organizațiile care operează cu resurse limitate. Am construit GravityZone XDR de la zero pentru a ajuta echipele de securitate să obțină o viziune cuprinzătoare asupra infrastructurii lor, să investigheze și să verifice mai rapid incidentele și să elimine amenințările pe măsură ce apar”, a declarat Andrei Florescu, vicepreședinte pentru produse și engineering la Bitdefender.

Articol preluat de la: www.bitdefender.ro

Comments are closed.