Actorii amenințărilor au mai multe oportunități ca niciodată de a accesa informații personale.

Un an nou, un nou program AppSec. Programele AppSec acționează ca niște bare de protecție într-o pistă de bowling și vă ajută să vă mențineți pe drumul cel bun. Nu există niciun glonț magic pentru a vă atinge ținta, iar efectuarea de ajustări mici și inteligente prin cele mai bune practici și utilizarea integrărilor pentru a automatiza procese mai complicate sunt necesare pentru a avea rezultate cu impact și măsurabile.

Dacă vrem să ținem pasul cu atacurile web în continuă expansiune, această schimbare este mai importantă ca niciodată. În 2010, erau puțin peste 206 milioane de site-uri web înregistrate, dar astăzi sunt peste 1,9 miliarde, iar acele site-uri se bazează pe componente și integrări din belșug. Actorii amenințărilor au mai multe oportunități ca niciodată de a accesa informații personale, de a găsi uși și de a sparge protocoalele de securitate.

Printr-o abordare atentă a AppSec, protejarea aplicațiilor dvs. web nu este doar un vis – este o rezoluție atinsă pentru 2022 și nu numai. Să aruncăm o privire la unele dintre cele mai importante practici AppSec care vă pot ajuta echipa de dezvoltatori și profesioniști în securitate să reușească să asigure securitatea web.

Lacune AppSec? OWASP este salvarea

Construirea unui program AppSec poate fi asemănată construcției unei case. Lipsa cunoștințelor solide, fundamentale, poate duce la pierderi de date. Luați în considerare faptul că 70% dintre echipe omit pași critici de securitate din cauza unui deficit deja flagrant de competențe de securitate cibernetică.

Când nu știți de unde să începeți, apelați la experți. Proiectul Open Web Application Security, sau pe scurt OWASP, există din 2001 și oferă o mulțime de resurse care urmăresc să îmbunătățească starea securității web. Aceștia se concentrează asupra unora dintre cele mai comune și exploatabile defecte și probleme de cod, inclusiv validarea intrărilor, problemele de control al accesului și practicile criptografice necorespunzătoare – toate cunoștințe fundamentale, esențiale pentru dezvoltatorii conștienți de securitate.

Îndrumările pentru succesul AppSec includ:

  • Definirea rolurilor și responsabilităților pentru DevSecOps
  • Cât de eficiente sunt controalele și procedurile des.
  • Stabilirea standardelor de securitate și verificare pentru dezvoltarea externalizată

Integrează, automatizează și actualizează

A ști la ce vulnerabilități comune și capcane de securitate să fii atent nu înseamnă decât să zgârii suprafața. Dacă doriți ca aceste piese în mișcare să funcționeze perfect, programul dvs. AppSec trebuie să fie scalabil, flexibil și agil, să se potrivească fluxurilor de lucru existente pentru a se potrivi cu viteza de inovare a organizației dvs.

Aici intervine automatizarea precisă. Poate ajuta la găsirea mai rapidă a mai multor vulnerabilități și verifică rezultatele pentru a reduce presupuneri care necesită timp. Optați pentru un instrument de scanare cu automatizarea ca și caracteristică de bază, astfel încât să puteți scana sute sau chiar mii de active web fără ca, configurarea manuală să frâneze eficiența. 

Integrarea completă a AppSec ar trebui să includă testarea dinamică (DAST) alături de testarea interactivă (IAST). Esențial pentru sondarea suprafeței de atac a aplicației prin ochii unei persoane rău intenționate, DAST scanează întreaga aplicație așa cum este executată, acoperind atât codul personalizat, cât și dependențele sau componentele externe, astfel încât să aveți vizibilitate maximă. Și dacă instrumentul dvs. DAST ales este rapid și integrat cu setul dvs. de instrumente de dezvoltare existent, puteți aborda defectele de securitate în mod firesc, fără a rata acele termene limită importante de dezvoltare.

Un program complet AppSec acoperă fiecare segment al aplicației dvs., acordând prioritate descoperirii activelor, astfel încât să știți ce aveți în mediile dvs. și ce implică cel mai mare risc. De asemenea, este agil și flexibil, permițându-vă să găsiți rapid ceea ce trebuie actualizat și să păstrați totul în siguranță. Acoperind mai mult teren și scanând devreme și des, echipa dvs. de dezvoltatori și profesioniști în securitate va avea mai multă încredere în codul pe care îl transmit și veți avea mai multă siguranță că datele dvs. sunt securizate.

Fără fals pozitiv

Cifrele vorbesc și spun că amenințările sunt mai mari ca niciodată: 2021 a stabilit un nou record pentru numărul de defecte exploatabile. Dacă nu știți cât de bine funcționează programul dvs., este imposibil să pivotați și să vă îmbunătățiți. Una dintre cele mai importante piese ale puzzle-ului este raportarea.

Instrumentele care oferă rapoarte încorporată vă oferă o imagine detaliată a poziției dvs. de securitate pe site-uri web și aplicații. Acestea asigură că nu îndepliniți doar obiectivele interne, ci și că, dacă este necesar, îndepliniți cerințele de conformitate la nivel guvernamental.

Cele mai bune practici AppSec ar trebui să ia în considerare, de asemenea, false pozitive neplăcute și consumatoare de timp, care duc la frustrare excesivă pentru dezvoltatori și profesioniști în securitate. Funcțiile de confirmare automată întrerup în întregime procesul de verificare manuală exploatând în siguranță multe defecte cu impact direct și oferind dovezi chiar în rezultatele scanării. Acesta este timp economisit pentru proiecte mai pertinente.

Securitatea și dezvoltarea în armonie

Poate că una dintre cele mai mari provocări din AppSec este una care încă face furori chiar și cu toate instrumentele și procedurile potrivite: activarea DevSecOps. Activarea se referă la aliniere și la menținerea obiectivelor în vedere pe măsură ce implementați strategia. Monitorizarea continuă a programului vă va ajuta să identificați problemele care împiedică echipa dvs. de la eforturile interfuncționale eficiente. Ignorarea acestor blocaje în colaborare duce la disfuncționalități în procesul de dezvoltare, împiedicând în cele din urmă securitatea și ducând programul dvs. înapoi cu un pas.

Deci, de unde să încep? Începe cu comunicarea. Să recunoaștem, dezvoltatorii și experții în securitate nu vorbesc aceeași limbă, iar asta poate provoca neînțelegeri la nivel general. Este chiar o sursă de animozitate pentru unele echipe.

Prin armonizarea acestor două părți ale culoarului și oferind ambelor echipe oportunitatea de a reuși, poți să rezolvi mai multe puncte dure și să-ți ridici nivelul de securitate. Rugați dezvoltatorii dvs. să discute cu omologii lor de securitate, astfel încât să învețe reciproc procesele și fluxurile de lucru, apoi utilizați aceste cunoștințe pentru a crea politici care vor rezolva blocajele și vă vor ajuta să vă atingeți KPI-urile.

Dar, cel mai important, asigurați-vă că aceste mesaje și cele mai bune practici privind securitatea vin de sus în jos. Un program AppSec eficient, care pătrunde în întreaga organizație, începe cu leadership, dar este susținut de o strategie inteligentă, instrumente moderne și oportunități de activare.

Strategie AppSec în continuă mișcare

Cu multe piese aflate în mișcare în procesul de dezvoltare vine o mare responsabilitate în materie de securitate. A fii în prima linie a securității înseamnă să rămâneți agil și să știți când să vă pivotați strategia, astfel încât să fiți pregătit să faceți față următoarei mari amenințări. Nu este ușor, dar cu cele mai bune practici în vigoare – și echipajul potrivit care conduce nava – există progrese reale de făcut.

Odată ce vă înțelegeți lacunele de competențe și cunoștințele dezvoltatorilor, concentrați-vă pe eliminarea decalajelor în comunicare și colaborare. Cu aceste două blocaje îndepărtate, este mult mai ușor să adoptați instrumente moderne, integrări și caracteristici care țin pe toți pe aceeași cale către o mașinărie AppSec bine unsă.

Citiți ghidul Acunetix pentru a afla mai multe despre crearea unui program eficient de securitate a aplicațiilor web fără compromisuri.

Autor articol: Invicti

Comments are closed.