Microsoft DP-080 Transact-SQL Querying

Acest curs prezintă elementele de bază ale dialectului Microsoft din limbajului SQL standard: Transact-SQL. Subiectele includ interogarea și modificarea datelor în bazele de date relaționale care sunt găzduite în sistemele bazate pe Microsoft SQL Server, inclusiv: Microsoft SQL Server, Azure SQL Database și Azure Synapse Analytics.

Cui i se adresează?

Acest curs poate fi valoros pentru oricine care are nevoie pentru a scrie interogări SQL sau Transact-SQL de bază. Aceasta include orice persoană care lucrează cu date ca analist de date, inginer de date, cercetător, administrator de baze de date sau dezvoltator de baze de date.

De asemenea, poate fi util pentru alte persoane implicate periferic în lucrul cu baze de date precum arhitecții de soluții de business, studenții și managerii de tehnologie.

Detalii curs

Durata

2 zile

Preț

400 EUR

Nivel de specializare

2.Basic

Modalități de livrare

Clasă virtuală

Roluri asociate

Database Administrator

Ce vei învăța?

 
  • Să utilizezi instrumentele de interogare specifice SQL Server;
  • Să scrii instrucțiuni SELECT pentru regăsirea coloanelor dintr-unul sau mai multe tabele;
  • Să sortezi și să filtrezi datele selectate;
  • Să utilizezi funcțiile predefinite pentru valorile de date returnate;
  • Să creezi grupuri de date și să colectezi rezultatele;
  • Să modifici datele cu Transact-SQL utilizând INSERARE, ACTUALIZARE, ȘTERGERE și ÎMBINARE.

Cerințe preliminare:

Pentru a participa la acest curs este necesară o înțelegere a principiilor generale în gestionarea bazelor de date.

Agenda cursului:

Materialele de curs sunt în limba Engleză. Predarea se face în limba Română.

Materialele de curs sunt în limba Engleză. Predarea se face în limba Română.

Modulul 1: Introducere în Transact-SQL

În acest modul cursanții descoperă elementele de bază ale limbajului Transact-SQL (T-SQL), precum și proprietățile generale ale bazelor de date relaționale. Acest modul va introduce, de asemenea, instrucțiunea SELECT de bază pentru regăsirea datelor dintr-un tabel.

Modulul 2: Sortarea și filtrarea rezultatelor interogării

În următorul modul participanții învață să controleze ce date sunt returnate și ordinea în care sunt returnate. Pentru asta utilizează clauza ORDER BY, cu și fără paginare. Tot aici cursanții află despre filtrele care pot fi utilizate în clauza WHERE pentru a controla ce rânduri de date sunt returnate și cum să gestioneze rezultatele eliminând dublurile cu DISTINCT.

Modulul 3: Utilizarea asocierilor și a sub-interogărilor

În acest modul cursanții explorează interogările T-SQL care accesează date din mai multe tabele cu diferite tipuri de operațiuni JOIN și sub-interogări simple.

Modulul 4: Utilizarea funcțiilor încorporate

În modul 4 participanții explorează utilizarea funcțiilor predefinite pentru returnarea valorilor calculate sau speciale în lista SELECT sau în clauza WHERE. Acestea sunt funcții matematice, funcții șir și funcții de sistem. De asemenea, cursanții învață să combine rânduri de date într-un singur grup, furnizând informații specifice pentru grup, ar fi SUM, MIN sau MAX.

Modulul 5: Modificarea datelor

În final cursanții învață instrucțiunile T-SQL pentru modificarea datelor tabelului, inclusiv UPDATE, DELETE și MERGE precum și diverse opțiuni pentru INSERT, inclusiv crearea unui tabel nou cu date dintr-un tabel existent.