Atelier de lucru cu participarea producătorilor #Thales #Versasec #Certsign

Pe data de 27 aprilie 2023, RSD a organizat un atelier de lucru dedicat soluțiilor de top în materie de autentificare și securizare. 

Agenda evenimentului a inclus următoarele subiecte:

 • Data Security, prezentat de Alexandru Vînătoru și Andrei Letcanu – reprezentanți ai Thales DIS România,
 • FIDO și PKI – tehnologii care soluționează provocări legate de autentificare, prezentat de Mircea Mugur, reprezentant al Thales Cloud Protection&Licensing,
 • Sistem de gestionare al credențialelor, prezentat de John Asan, reprezentant al Versasec
 • Certificate digitale și semnături electronice, prezentat de Andrei Sebe, reprezentant Certsign

Evenimentul a reunit manageri, sefi de departamente IT, precum și ingineri din sistemul bancar, instituții de educație, agenții guvernamentale și agenți economici. 

Thales este un lider global în domeniul tehnologiei, cu peste 77.000 de angajați pe cinci continente. Grupul investește în inovații digitale și „deep tech” – Big Data, inteligență artificială, conectivitate, securitate cibernetică și tehnologie cuantică – pentru a construi un viitor în care putem avea încredere cu toții.

Încrederea este esențială pentru ca societățile să prospere, oamenii jucând un rol central în fiecare decizie critică. Soluțiile, serviciile și produsele de înaltă tehnologie ale Thales ajută companiile, organizațiile și guvernele să își atingă obiectivele și ambițiile.

Versasec oferă produse de securitate IT, axate pe utilizarea dispozitivelor de securitate, cum ar fi cardurile inteligente. Produsele sunt scalabile, intuitive și inovatoare, permițând organizațiilor de toate dimensiunile să implementeze securitatea avansată cu un efort minim. Produsele sunt disponibile la nivel global prin intermediul unei rețele de parteneri selectați.

certSIGN  este un prestator calificat de servicii de încredere, furnizor de semnătură electronică, identitate digitală, securitate cibernetică şi arhivare.

Produsele și serviciile certSIGN asigură identitatea persoanelor, protecția datelor și contribuie la digitalizarea organizațiilor. Soluțiile certSIGN sunt folosite, la nivel global, de persoane și organizații de toate tipurile, pentru a lucra mai repede, mai sigur și pentru a-și simplifica activitatea.  certSIGN un furnizor de servicii de încredere calificat la nivel european, înregistrat în Lista Europeană de Încredere, cu o serie de soluții conforme cu legislația european.

Servicii: 

 • semnătură electronică calificată cu token;
 • semnătură electronică calificată la distanță;
 • sigiliu electronic;
 • certificate SSL;
 • certificate pentru serviciile de plată (PSD2);
 • marcare temporală;
 • aplicații pentru semnătură electronică

Pentru mai multe informații despre soluțiile de autentificare și securizare oferite de #Thales, #Versasec și #certSIGN în Republica Moldova, contactați-ne la adresa

[email protected] sau la numărul de contact 022 210 208.

Comments are closed.