bfefbddedecbfcbaab e

„Big Data”  – extragerea, manipularea și analiza unor seturi de date digitale care sunt prea mari pentru a fi tratate în mod obișnuit – este una din problemele majore cu care se confruntă societatea contemporană. Totodată, volumul extrem de mare de date reprezintă o oportunitate pentru diverse instituții și companii de a-și eficientiza activitatea.

IBM oferă o soluție pentru a extrage maximum de beneficii din datele cu care operați, obținând informații valoroase pentru realizarea predicțiilor folosind tehnici analitice avansate:  IBM SPSS Statistics (licențiat).

 IBM SPSS Statistics este dedicat instituțiilor guvernamentale, mediului academic și de cercetare, precum și mediului de afaceri. Este o aplicație care realizează o serie de statistici ce ajută la eliminarea așa numitelor silozuri de date prin structurarea acestora într-un mod eficient și practic. Astfel, datele pot fi înțelese, tendințele pot fi urmărite și planificate, pentru ca factorii de decizie ai diverselor instituții să poată ajunge la concluzii și presupuneri corecte.

Prin aplicarea soluţiilor de analiză predictivă a datelor puteţi să preveniţi pierderea clienţilor valoroşi, să vindeţi şi alte servicii clienţilor curenţi şi să dezvoltaţi cu succes produse mai eficiente sau să identificaţi şi să minimizaţi fraudele şi riscurile. Instrumentele de analiză vă asigură cunoştinţele necesare pentru a prevedea şi puterea de a acţiona.

Aplicația vă permite:

 • Să pregătiți datele, să accesați rapid și să analizați seturi mari de date;
 • Să realizați analiza datelor printr-un set comprehensiv de proceduri statistice;
 • Să construiți grafice cu opțiuni sofisticate de raportare;
 • Să descoperiți noi insight-uri în date cu tabele, grafice, opțiuni de dispunere pe hărți, cuburi OLAP și tehnologie de pivotare;
 • Să construiți rapid dialoguri care fac analizele organizației mai ușor de desfășurat și mai eficiente.

Aplicația este una ușor de implementat și utilizat, chiar și pentru cei aflați la începutul experienței analizei datelor oferind o serie de meniuri ghidate, în timp ce experții beneficiază de limbaje de programare pentru creșterea eficienței funcțiilor soluției.

Alte beneficii furnizate de soluţia IBM SPSS Statistics (licențiat):

 • Optimizarea tuturor tipurilor de decizii utilizând informațiile cheie obţinute cu ajutorul soluţiilor analitice;
 • Furnizarea de informaţii care ţin cont de perspectivele şi orizonturile de timp, de la raportarea istorică până la analiza în timp real şi la modelarea predictivă;
 • Îmbunătăţirea rezultatelor de business şi a managementului riscurilor;
 • Creşterea nivelului de menţinere a clienţilor;

Achiziționarea aplicației licențiate IBM SPSS Statistics vă oferă suport tehnic și comoditate în utilizare, fiabilitate și securitate a datelor generate, precum și recunoașterea la nivel internațional a rapoartelor privind seturile de date obținute.

Pe lângă software licențiat, RSD vă pune la dispoziție și o serie de cursuri despre utilizarea practică a IBM SPSS în soluționarea unor probleme de business și care corespund cerințelor și trendului pieței forței de muncă.

Un analist de „Big Data” va fi în următorii ani, conform tendințelor, o poziție-cheie în multe companii de talie mare și medie.

 

Studii de caz:

 Un mare lanț de magazine din România a implementat cu succes soluţia completă de analiză predictivă – IBM SPSS Statistics.

Ei au urmărit creşterea nivelului de satisfacere a clienţilor, fidelizarea acestora şi crearea de oferte personalizate. Implementând soluţia, au reușit să înţeleagă mai bine nevoile clienţilor și schimbările survenite în comportamentul de cumpărare al acestora, astfel încât sa fie capabili să dezvolte noi produse şi servicii care să corespundă dorințelor acestora. Totodată, retailer-ul a prevenit plecarea cumpărătorilor majori, a vândut servicii adiţionale clienţilor actuali, a dezvoltat produse mai eficiente şi nu în ultimul rind, a putut identifica şi minimiza frauda şi riscurile.


Alte exemple unde IBM SPSS Statistics este de folos:

 • Cercetătorilor și analiștilor pentru a descoperi relațiile și a identifica tendințele în diverse domenii;
 • Pedagogilor, pentru a-și pregăti mai bine studenții pentru roluri în domeniile comercial, academic sau public;
 • Organizațiilor guvernamentale, care se concentrează pe reducerea fraudei, criminalității și infracționalității;
 • Comercianților independenți de software (ISVs), pentru a-și spori valoarea soluțiilor prin integrarea componentelor pre-built ale analiticilor predictive SPSS în aplicațiile lor.

 

Pentru detalii despre produs și oferte de preț contactați reprezentantul de vânzări asignat dumneavoastră la numărul de telefon +373 22 210 208 sau trimiteți-ne un e-mail la [email protected].

 

Comments are closed.