Microsoft AZ-104: Microsoft Azure Administrator

Acest curs îi învață pe profesioniștii IT cum să administreze infrastructura Azure, cum să configureze rețele virtuale și cum să implementeze soluții de stocare a datelor în Azure.

Cui i se adresează?

Acest curs se adresează Administratorilor Azure.

Responsabilitățile Administratorilor Azure includ implementarea, gestionarea și monitorizarea identității, a spațiului de stocare și a rețelelor virtuale într-un mediu cloud, plus furnizarea, scalarea, monitorizarea și ajustarea resurselor, atunci când este necesar.

Detalii curs

Durata

4 zile

Preț

800 EUR

Nivel de specializare

3.Intermediate

Modalități de livrare

Clasă virtuală

Roluri asociate

Administrator

Ce vei învăța?

 • Cum să administrezi abonamentele Azure și să securizezi identitățile în Azure;
 • Cum să gestionezi infrastructura Azure;
 • Cum să configurezi rețele virtuale și cum să gestionezi traficul de rețea;
 • Cum să implementezi și să gestionezi soluții de stocare a datelor în Azure;
 • Cum să creezi și să scalezi mașini virtuale;
 • Cum să implementezi aplicații web;
 • Cum să faci back-up datelor și să le partajezi în siguranță.
 

Cerințe preliminare:

Pentru a se înscrie la acest curs, participanții trebuie să aibă experiență în virtualizare, rețelistică, gestionarea identităților și stocarea datelor.

Ei trebuie să:

 • înțeleagă tehnologiile de virtualizare, inclusiv: VM-uri și rețele virtuale și hard disk-uri virtuale.
 • înțeleagă configurarea rețelelor, inclsiv TCP/ IP, Domain Name System (DNS), rețele private virtuale (VPNs), firewall-uri și tehnologii de criptare.
 • înțeleagă conceptele de Active Directory, incluzând gestionarea user-ilor, a grupurilor și acordarea privilegiilor de acces pe baza rolurilor în companie.
 • înțeleagă operațiunile de back-up și recuperare a datelor în caz de forță majoră.

Agenda cursului:

Materialele de curs sunt în limba Engleză. Predarea se face în limba Română.

Modulul 1: Identitate

Pentru început cursanții învață să securizeze identități cu Azure Active Directory și să creeze utilizatori și grupuri.

Modulul 2: Guvernanță și conformitate

În acest modul, cursanții învață despre gestionarea abonamentelor și a conturilor Azure, despre politicile Azure și despre controlul accesului bazat pe roluri.

Modulul 3: Administrare Azure

Apoi cursanții descoperă instrumentele pe care le utilizează un administrator Azure pentru a-și gestiona infrastructura. Acestea includ șabloanele Azure Portal, Cloud Shell, Azure PowerShell, CLI și Resource Manager.

Modulul 4: Rețea virtuală

În modulul 4, participanții se concentrează pe conceptele fundamentale de rețelistică precum rețelele virtuale, adresarea IP, grupurile de securitate ale rețelelor, Azure Firewall și DNS Azure.

Modulul 5: Conectivitate

În acest modul, cursanții învață despre caracteristicile de conectivitate inclusiv VNet Peering, Gateway-uri de rețea virtuală și Conexiuni site-la-site.

Modulul 6: Gestionarea traficului de rețea

Apoi participanții află despre strategiile de trafic de rețea, inclusiv rutarea rețelei și punctele finale de serviciu, Azure Load Balancer și Azure Application Gateway.

Modulul 7: Stocare Azure

Modulul 7 este dedicat înțelegerii principiilor de bază ale procesului de stocare a datelor. În cadrul lui, participanții învață despre gestionarea conturilor de stocare, stocarea blob, fișierele Azure și File Sync și administrarea instrumentelor de securizare a datelor stocate.

Modulul 8: Mașini virtuale Azure

În acest modul cursanții învață despre mașinile virtuale Azure disponibile și despre extensiile posibile. În partea practică de laborator ei planifică, creează, configurează și gestionează mașini virtuale Azure și extensii.

Modulul 9: Serverless Computing

În modulul 9 participanții învăță să configureze elementele de serverless computing precum Azure App Service, Azure Container Instances și Kubernetes.

Modulul 10: Protecția datelor

În acest modul cursanții află cum să realizeze copierea de rezervă a fișierelor și a folderelor și cum să creeze copii de rezervă ale mașinilor virtuale.

Modulul 11: Monitorizare

În final, participanții învață cum să monitorizeze infrastructura Azure, inclusiv cum să gestioneze Azure Monitor, log analytics și alertarea în cazuri speciale