"Anumiți actori statali explorează opțiuni pentru potențiale atacuri cibernetice la adresa obiectivelor infrastructurii critice și infrastructurilor IT&C cu valențe critice."

Pe data de 22 aprilie 2022, Serviciul de Informații și Securitate al Republicii Moldova a emis o notificare adresată operatorilor obiectivelor infrastructurii critice naționale în legătură cu unele riscuri de securitate cibernetică la nivel regional și internațional.

Conform SIS, evoluția informațiilor indică faptul că anumiți actori statali explorează opțiuni pentru potențiale atacuri cibernetice la adresa obiectivelor infrastructurii critice și infrastructurilor IT&C cu valențe critice.

Printre măsurile recomandate de SIS pentru atenuarea potențialelor amenințări cibernetice se regăsesc :

  • actualizarea imediată a software-ului;
  • aplicarea MFA (MultifactorAuthentication);
  • securizarea și monitorizarea conexiunilor RDP și alte servicii cu potențial risc;
  • educarea, instruirea și conștientizarea utilizatorilor finali privind respectarea regulilor de igienă cibernetică.

Textul integral al Notificării și recomandările SIS sunt disponibile aici.

RSD - partenerul vostru în atenuarea riscurilor cibernetice

RSD, fiind unul dintre liderii în ceea ce privește furnizarea soluțiilor IT&C pe piața Moldovei are capacitatea de a vă ajuta să răspundeți amenințărilor anunțate, oferindu-vă tot spectrul de soluții privind protecția și securitatea datelor, inclusiv:

  • Securitate informațională – Soluții antimalware pentru stații de lucru, servere și mail. Soluții de prevenire a scurgerilor de date și protecție a acestora asigurând securitatea infrastructurii, a bazelor de date și a diverselor aplicații (Data classification, MFA, Cybersecurity, DLP, SIEM).
  • Securitatea infrastructurii – Aplicații și echipamente hardware Gateway/Firewall ce filtrează, inspectează, monitorizează și criptează fluxurile de date realizate între echipamentele IT, reţeaua locală şi rețeaua Internet (IAM, PAM, Firewall, Gateway, Email security).
  • Soluții de back-up – Stații de lucru, servere, echipamente de stocare și back-up pentru a copia și arhiva informațiile importante în companie. Recuperați datele în cazul unei pierderi sau a unei coruperi accidentale, avarii ale unui echipament sau a infectării cu un virus (Data compression, Storage, Data recovery, Archiving).
  • Soluții de infrastructură și virtualizare – tehnologii care permit rularea simultană a mai multor sisteme de operare pe un singur calculator. Partajați și alocați resursele hardware ale unui server în mai multe „mașini virtuale”, transformând hardware-ul în software (DevOps, Container, Hypervisor, Virtual Machine).

 

Pentru detalii și oferte, contactați echipa RSD la numărul de telefon 022 210208, sau la adresa de email [email protected]

 

Comments are closed.