Astăzi marcăm Ziua Siguranței pe Internet #SaferInternetDay!

În fiecare an, în luna februarie, comunitatea globală se reunește pentru a sărbători un eveniment important din calendarul siguranței online – Ziua Siguranței pe Internet.

Tema evenimentului din acest an este, din nou, Împreună pentru un internet mai bun, fiind un apel la comunitatea digitală de a promova utilizarea responsabilă a tehnologiei pentru a asigura interacțiuni digitale sigure pentru toți internauții, în special pentru tineri și copii.

Din ce în ce mai multe activități se desfășoară online în timpul crizei sanitare

Fie că participă la cursuri online, lucrează sau navighează pentru a accesa cel mai recent conținut media, oamenilor de toate vârstele le este tot mai greu să renunțe la dispozitivele digitale și să desfășoare activități offline.

Însă navigarea în spațiul online nu este întotdeauna inofensivă. Avantajele digitalizării sunt umbrite de acțiunile rău intenționate ale indivizilor care țintesc utilizatorii vulnerabili, cum ar fi copiii și adolescenții, prin intermediul rețelelor sociale și platformelor de jocuri. În ziua de astăzi, copiii se confruntă cu multe pericole online, cum ar fi hărțuirea, șantajul, atacurile cu malware și furtul de identitate.

Cum să îți securizezi toate dispozitivele? Vezi video despre oferta Bitdefender

Cum să ai grijă de bunăstarea și siguranța copiilor în activitățile lor digitale?

Îți poți sprijini copiii în toate activitățile lor digitale, promovând utilizarea responsabilă a tehnologiei care are efecte pozitive și de lungă durată asupra bunăstării și siguranței lor. Sărbătorește Ziua Siguranței pe Internet inițiind un dialog deschis cu micuțul tău, în care să pui accentul clar pe utilizarea sănătoasă a tehnologiei în locuința ta:

· Fii un model de urmat în mediul digital, învățându-i pe copiii tăi bune practici de securitate, precum importanța protejării conturilor online cu parole puternice, limitarea volumului de date personale pe care le distribuie pe rețelele sociale și activarea celui mai înalt nivel de setări de securitate pentru platformele și serviciile online.

· Învață-ți copiii să fie vigilenți și să raporteze întotdeauna hărțuirea cibernetică, amenințările și orice comportament nepotrivit pe care l-ar putea întâlni online

· Acordă-ți timp pentru a te informa despre aplicațiile, jocurile sau site-urile web de streaming pe care le folosește copilul tău

· Utilizează o soluție de securitate dedicată pentru a te asigura că cel mic nu descarcă accidental software periculos pe dispozitivul său

· Vorbește deschis despre agresorii online și învață-ți copiii să ignore solicitările de mesaje de la străini și să fie extrem de precauți în ceea ce privește persoanele cu care se împrietenesc online

Ai nevoie de un prieten de nădejde care să-ți ajute familia să navigheze în lumea digitală în siguranță? Ai grijă de toate dispozitivele acestora cu versiunea de evaluare a soluției Bitdefender Total Security, complet gratuită timp de 90 de zile. Cea mai bună suită de securitate din industrie oferă protecție pe niveluri multiple pentru a-ți proteja dispozitivele și datele împotriva noilor amenințări. De asemenea, aceasta oferă asistență digitală pentru părinți, printr-o funcție dedicată de control parental, care îți permite să filtrezi conținutul neadecvat și să limitezi timpul petrecut de cei mici în fața ecranelor.

RSD este unic distribuitor Bitdefender în Moldova.

Articol preluat de pe: www.bitdefender.ro

Comments are closed.