"Compania noastră este prea mică pentru a fi ținta unui atac"
"Securitatea cibernetică este costisitoare și necesită abilități avansate"
"Antivirusul și antimalware-ul sunt de ajuns pentru protejarea unui sistem"
Previous
Next

Acestea sunt mituri comune de care unele companii se agață atunci când vine vorba de securitatea cibernetică. Însă, adevărul este că atât organizațiile mari, cât și cele mici, sunt ținte profitabile pentru hackeri și trebuie să ia măsuri pentru a-și proteja afacerile.

Conform Verizon (Raportul DBIR din 2020), 28% dintre atacuri vizează companiile mici, periclitându-le astfel capacitatea de a-și continua activitatea, banii, datele și echipamentele IT. Hackerii vizează companiile mici deoarece, cel mai adesea, acestea nu dispun de planuri de răspuns la atacurile cibernetice și se bazează pe software-uri antivirus și firewall-uri pentru a-și asigura protecția.

Abordarea GravityZone cu un singur agent și o singură consolă contribuie la reducerea costurilor și oferă vizibilitatea și controlul de care aveți nevoie.

Pentru a vă proteja compania împotriva celor mai noi amenințări, încadrându-vă, totuși, în bugetul de care dispuneți, trebuie să căutați soluții pentru endpoint-uri care depășesc constant soluțiile de securitate convenționale, cum ar fi soluțiile antivirus, antimalware și firewall-urile.

Companiile mici reprezintă o țintă ideală pentru atacurile ransomware

Atenția este îndreptată în mare parte asupra atacurilor ransomware care vizează companiile mari, deși acestea pot, de obicei, să se recupereze și să își restabilească fișierele, chiar dacă sunt nevoite să plătească pentru acest lucru. În schimb, companiile mai mici nu dispun de resursele necesare pentru a se recupera complet după un atac ransomware, și cel mai adesea se confruntă cu perioade îndelungate de inactivitate.

Conform Datto, ransomware-ul reprezintă în continuare una dintre cele mai comune amenințări cibernetice la adresa întreprinderilor mici și mijlocii, iar 60% dintre furnizorii de servicii administrate (MSP-uri) au raportat că clienții lor din rândul IMM-urilor au fost victimele atacurilor în trimestrul 3 din 2020.

Serviciile de tip Hackers-for-Hire pentru amenințările persistente avansate (APT) - o nouă amenințare

„Nu toată lumea este ținta spionajului cibernetic.”
Aceasta este fundația instabilă pe care numeroase companii își construiesc capabilitățile de securitate cibernetică. În special companiile mici.

Totuși, tacticile și tehnicile folosite specifice grupărilor APT (amenințări avansate persistente) finanțate de guvern sunt utilizate acum pentru atacarea companiilor mai mici.

Resursele și expertiza, o provocare constantă

Având în vedere că amenințările cibernetice devin din ce în ce mai sofisticate, experții din domeniul securității au devenit un element esențial al echipelor de IT.

Totuși, se observă la scară largă o lipsă de experți în domeniul securității cibernetice, lucru care afectează toate companiile, indiferent de dimensiuni. Acest lucru crește presiunea asupra organizațiilor mici de a-și crea o strategie de securitate eficientă, atât în ceea ce privește personalul, cât și bugetul.

Articol preluat integral de pe www.bitdefender.ro

Comments are closed.