Workshop-ul „Introducing Cloudera Hybrid Data Platform” din 20 octombrie 2023, organizat de Reliable Solutions Distributor în colaborare cu Cloudera, a fost un eveniment de marcă pentru cei interesați de tehnologii de ultimă oră și soluții inovatoare în domeniul prelucrării datelor.  Acest eveniment a oferit participanților oportunitatea de a învăța despre Cloudera Hybrid Data Platform și de a participa la o experiență practică fascinantă.

Agendă și Prezentări:

 1. Prezentarea soluției Cloudera Hybrid Data Platform – The Open Data Lakehouse:

  • O prezentare introductivă susținută de Tarzíciusz Pál Simon, membru al echipei de Inginerie a Soluțiilor Cloudera. Acesta a discutat despre conceptele de Open Data Lakehouse și Data Mesh, punând accent pe analiza în flux și soluțiile de cloud privat.
 2. Demo: Vizualizarea Log Data de pe serverul NASA:

  • O demonstrație impresionantă care a ilustrat modul în care Cloudera Hybrid Data Platform poate fi folosit pentru a vizualiza și analiza datele log de la serverul NASA.
 3. Laborator: Detectarea Fraudelor în Timp Real cu Analiza în Flux și Machine Learning:

  • O sesiune practică care a permis participanților să învețe cum să detecteze fraude în timp real utilizând analiza în flux și tehnici de machine learning.
 4. Sesiune Q&A și încheiere:

  • Un moment în care participanții au avut ocazia să adreseze întrebări vorbitorului și să obțină mai multe informații despre soluțiile Cloudera.

Facilitator:

Tarzíciusz Pál Simon, expert în inginerie a datelor și cloud privat din cadrul Cloudera, a fost speakerul principal al evenimentului. El a împărtășit cunoștințele sale despre utilizarea cloud-ului privat și conceptele de Open Data Lakehouse, atrăgând atenția asupra importanței analizei în flux.

Ce au învățat participanții:

Evenimentul a furnizat o serie de cunoștințe valoroase, inclusiv:

 • Noțiuni de bază privind Schema Registry.
 • Cum să creeze fluxuri NiFi pentru preluarea, îmbogățirea și încărcarea datelor într-o tabelă Kudu.
 • Fundamentele Apache Kudu și beneficiile utilizării acestuia.
 • Introducere în SQL Stream Builder și crearea de sarcini, conexiuni la tabele virtuale, crearea funcțiilor JavaScript și apelul acestora în FlinkSQL.
 • Introducere în HUE pentru explorarea mai ușoară și rapidă a seturilor de date.
 • Cum să creeze vizualizări de date și tablouri de bord cu Cloudera DataViz.

Workshop-ul „Introducing Cloudera Hybrid Data Platform” din 20 octombrie 2023 a fost o oportunitate valoroasă pentru cei pasionați de prelucrarea datelor să învețe despre soluțiile Cloudera și noile tendințe în domeniul analizei datelor.

Comments are closed.